Opakowania garmażeryjne – ekologiczny i przyjazny dla środowiska sposób przechowywania i pakowania żywności
Opakowania garmażeryjne pozwalają nam z łatwością przenosić dania, dlatego warto o nich pomyśleć, gdy zdecydujemy się na wprowadzenie do naszego lokalu oferty na wynos. Oprócz tego idealnie sprawdzają się na lunch zabierany do pracy, czy przechowywanie sałatek, które cieszą się popularnością zwłaszcza w upalne dni.
Tradycyjne opakowania garmażeryjne są z nami od lat, ale niestety te, do których produkcji wykorzystywany jest plastik – są dużym ciosem dla naszej planety. Oprócz tego warto mieć na uwadze, że tworzywa sztuczne zmieniają smak potraw (np. w wyniku nagrzania), a także wytwarzają szkodliwe dla naszego zdrowia substancje. Na szczęście dziś mamy ułatwiony dostęp do ekologicznych pojemników garmażeryjnych, które nie mają negatywnego wpływu na nasz organizm oraz środowisko naturalne. To znacząca różnica, która przemawia za wyborem eko produktów.
Rodzaje ekologicznych pojemników garmażeryjnych – które wybrać?
Odpowiednio dobrane naturalne opakowania garmażeryjne zabezpieczają nasze potrawy podczas transportu oraz przechowywania. Aby jednak wszystko przebiegało po naszej myśli, konieczne jest dobranie ich adekwatnie do dania, które zamierzamy zapakować. Dlaczego? Pudełka różnią się od siebie, chociażby wielkością, kształtem i temperaturą, jaką wytrzymują – jest ona kluczowa przy zimnych oraz gorących daniach.
Ekologiczne opakowania garmażeryjne na kanapki
Masz w swojej ofercie gastronomicznej kanapki na wynos, a może pracujesz w szkole, która je oferuje swoim uczniom? Sięgnij po ekologiczne opakowania, których wybór na rynku jest ogromny! Znajdziesz zarówno te dedykowane bagietkom, jak i trójkątnym kanapkom czy klasycznym bułkom. Najczęściej do ich wytworzenia wykorzystywany jest sam papier, natomiast gdy zależy nam na pokazaniu zawartości może sięgnąć po te z dodatkiem PLA, czyli materiału pochodzenia roślinnego, z którego tworzone jest przezroczyste okienko.
Ekologiczne opakowania na kanapki – w trosce o najmłodszych.
Naturalne pojemniki na sałatki – to zdrowie w podwójnym wydaniu!
Z uwagi na pracę, obowiązki domowe i wychowanie dzieci często jesteśmy w ciągłym biegu. Z tego względu wybierając eko pudełko na sałatkę, zależy nam, by zapewniło jej długotrwałą świeżość, abyśmy w wolnej chwili wciąż mogli cieszyć się niesamowitym smakiem. Oprócz tego opakowanie musi być wytrzymałe i odporne na temperatury, z pewnością nikt z nas nie lubi nieprzewidzianych, przykrych niespodzianek. Idealnie w praktyce sprawdzają się naturalne pojemniki na sałatkę z naszego sklepu, które są w pełni biodegradowalne i posiadają odpowiednie certyfikaty, a co najważniejsze nie zmieniają smaku potraw.
Biodegradowalny przezroczysty pojemnik z integralnym wieczkiem – odpowiednie miejsce na Twoją sałatkę.
Fani sushi też znajdą coś dla siebie!
Sushi jest niezwykle popularną japońską potrawą, która i w Polsce zyskała swoich zwolenników. Wielu klientów, uwielbia rozkoszować się ich smakiem w domowych warunkach, degustując się dobrym winem i oglądając polecany film. To często praktykowany przepis na udany sobotni wieczór. Aby wszystko jednak było tak jak trzeba, konieczne jest zabezpieczenie sushi podczas transportu, by nie tylko nie zmieniło smaku, ale także nie uległo rozpadowi, o co w przypadku tej potrawy nie jest trudno. Możesz to osiągnąć, wybierając odpowiednio zaprojektowane ekologiczne pojemniki – wytrzymałe i estetyczne. Ty zyskasz zadowolonych klientów, a środowisko uniknie kolejnej dawki szkodliwych substancji.
W pełni kompostowalny pojemnik na sushi PLA – ekologia i elegancja idą ze sobą w parze.
Ekologiczne pojemniki do zgrzewu – jedz tak, jak lubisz!
Naturalne pojemniki do zgrzewu to jedne z najchętniej wybieranych opakowań garmażeryjnych latem. Dlaczego? Przede wszystkim, dzięki temu, że są odporne na wysokie temperatury, co podczas gorących dni bywa nie lada wyzwaniem. Ten rodzaj pudełka jest całkowicie bezpieczny i zapewnia najwyższy poziom higieny podczas transportu potraw.
Nikt z nas nie lubi, gdy ulubione danie zmienia smak lub zapach prawda? Niestety po przechowaniu go w lodówce często tak się właśnie dzieje. Sposobem, aby nigdy więcej nie tracić przyjemności z jedzenia, jest umieszczenie go w eko pojemniku do zgrzewu i szczelne zamknięcie specjalnie do tego przygotowaną naturalną folią do zgrzewu. Daje to gwarancję jakości i świeżości.
Pomimo wysokich temperatur uważasz, że obiad powinien być skonsumowany na ciepło? I tym razem Cię zaskoczymy! Wybierając biodegradowalne opakowania garmażeryjne, możesz bez problemu umieścić je w piekarniku bądź kuchence mikrofalowej. Dzięki temu, że nie mają w sobie tworzyw sztucznych, nie wytwarzają żadnych szkodliwych substancji dla naszego zdrowia oraz środowiska naturalnego, a to kolejny powód, dla którego nie warto sięgać po plastikowe wyroby.
W eko pojemniku do zgrzewu trójdzielnym zmieścisz wszystko, co lubisz, mając pewność, że nic się nie zmiesza.
Ekologiczne opakowania garmażeryjne mają mnóstwo zalet – poznaj najważniejsze z nich!
Wybierając do swoich lokali w pełni naturalne produkty, sporo zyskujesz w oczach konsumentów. Niektórym wydaje się, że klienci nie zwracają uwagi na wykorzystywane tworzywa, tylko na to co się w nich znajduje, ale jest to oczywiście błędny tok myślenia. Nie tylko jesteśmy wzrokowcami, ale także coraz częściej czytamy etykiety, sprawdzamy, jakie materiały zostały użyte do produkcji, a także czy są przyjazne środowisku. Odpowiedzialne decyzje niosą ze sobą wiele korzyści.
W pełni naturalne opakowania garmażeryjne nie pozostawiają po sobie żadnych śladów!
Dopracowany skład sprawia, że eko produkty znikają. Jak? Ulegają rozkładowi nawet w przydomowych kompostownikach czy warunkach przemysłowych. Dzięki temu nikt nie znajdzie dowodów przeciwko Twojemu nieekologicznemu podejściu, a dodatkowo zapobiegniesz wytwarzaniu szkodliwych substancji, które przedostają się do gleby, wody czy powietrza.
Jak to mówią “zdrowie jest najważniejsze!” dlatego wybierz eko opakowania garmażeryjne
Działając w branży gastronomicznej, musisz mieć świadomość, że zdrowie klientów jest w Twoich rękach. Sięgając po naturalne pudełka garmażeryjne, masz pewność, że potrawy są świeże, smaczne i bezpieczne. Wszystkie artykuły, które tworzone są z myślą o kontakcie z żywnością, muszą spełniać określone wymogi. Ważne jest, nie tylko co jemy, ale i z czego.
Wytrzymałe – za zimno czy za ciepło? Temperatura to już nie problem dzięki naturalnym opakowaniom garmażeryjnym
Jak już wiesz, podczas dokonywania zakupu ekologicznych opakowań garmażeryjnych konieczne jest zwrócenie uwagi na ich przeznaczenie, bo głównie z tego powodu różnią się materiałem i zakresem temperatur, w jakich wytrzymują. Nie jest to jednak dużym wyzwaniem, ponieważ dostęp do szerokiego asortymentu z półki eko umożliwia wybranie nam naturalnych pudełek dedykowanych do ciepłych, jak i zimnych potraw.
Zapraszamy do zapoznania się z ofertą biodegradowalnych opakowań na wynos dostępną na stronie naszej ekologicznej hurtowni. I Ty możesz przyczynić się do zmniejszenia ilości generowanych odpadów z tworzyw sztucznych, wybierając to, co naturalne.
Zobacz inne wpisy:
Opakowania ekologiczne biodegradowalne - przyjaciele gastronomiii domu i środowiska naturalnego
Biodegradowalne torby na zakupy – bądź eko i zrezygnuj z foliówek!
Ekologiczne opakowania cukiernicze pod lupą, czyli jak wybrać idealne pudełko na tort i ciasto
Opakowania ekologiczne w lokalu gastronomicznym zamiast plastiku – zmiana na lepsze!
Naturalne naczynia na grilla i piknik – grillowanie w duchu eko popłaca!
W upalne dni ekologiczne miseczki do lodów będą jak znalazł!