Naczynia jednorazowe ekologiczne

( ilość produktów: 456 )

Trend na ekologiczne naczynia jednorazowe jest coraz większy – produkty te wybierane są nie tylko przez osoby prywatne, ale również przez lokale gastronomiczne oraz firmy cateringowe. Fakt ten nie może dziwić – z roku na rok rośnie świadomość ochrony środowiska wśród ludzi. Dołącz do tych osób i postaw na w pełni biodegradowalne produkty. Sprawdź, jakie naczynia jednorazowe ekologiczne znajdziesz w sklepie SlowPack i wybierz produkty, z którymi będziesz bliżej natury.

Ekologiczne naczynia jednorazowe – w przyjaźni z naturą

Ekologiczne naczynia to produkty, które wkradły się w świadomość konsumentów na dobre. Coraz większa liczba lokali oraz osób decyduje się odstawić tradycyjne wyroby z plastiku i przerzuca się na naczynia biodegradowalne, które niosą ze sobą wiele zalet, wśród których wyróżnić można przede wszystkim:

  • ochronę środowiska – w krótkim czasie ulegają one degradacji w naturalnych warunkach,
  • bezpieczeństwo użytku – naczynia ekologiczne są w pełni bezpieczne dla ludzi; nie wpływają one w żaden sposób na właściwości jedzenia,
  • estetykę wykonania – eko naczynia wyróżniają się naturalnymi i ciekawymi barwami jak np. wyroby z otrębów czy  liści palmowych, co wpływa na ich elegancję,
  • trwałość – naczynia ekologiczne jednorazowe z powodzeniem radzą sobie zarówno z gorącymi potrawami jak np. kiełbaski z grilla, jak i chłodnymi posiłkami,
  • cenę – ekologiczne jednorazowe naczynia są stosunkowo tanie, dzięki czemu cena tych produktów jest również przyjazna dla każdego portfela.

Wszystkie jednorazowe naczynia ekologiczne z oferty sklepu SlowPack powstały wyłącznie z naturalnych materiałów takich jak m.in. papier z recyklingu, trzcina cukrowa, otręby, liście palmowe czy PLA. Eko pochodzenie gwarantuje to, że jednorazowe naczynia są w pełni kompostowalne. Więcej o poszczególnych właściwościach danego materiału poczytasz na konkretnych podstronach produktowych:

Naczynia biodegradowalne – hurtownia SlowPack

Oferowane jednorazowe naczynia przez sklep SlowPack występują w wielu odmianach, dzięki czemu wyposażysz się we wszystkie niezbędne produkty. Producent zadbał o pełen zestaw, dzięki czemu w ofercie znajdziesz takie jednorazowe naczynia eko (w tym jadalne naczynia) jak m.in. talerzyki, pojemniki na jedzenie, tacki, miski, półmiski, pokrywki do pojemników, widelce, łyżki, noże, kubki i wiele więcej. Zapraszamy do zapoznania się z ofertą sklepu SlowPack.

Ekologiczne naczynia jednorazowe dla profesjonalistów i na domowe uroczystości

Naczynia jednorazowe ekologiczne mogą być z powodzeniem używane w profesjonalnej gastronomii. Talerze z otrąb z naszej oferty, dostępne w różnych rozmiarach (20 cm i 24 cm), idealnie sprawdzają się podczas cateringów, festiwali kulinarnych czy bankietów plenerowych. Ich naturalna, brązowa barwa dodaje eko designu każdemu wydarzeniu, a wytrzymałość na wysokie temperatury pozwala serwować nawet gorące dania, bez obaw o ich trwałość. Naczynia ekologiczne z otrąb pszennych będą świetnie komponowały się z potrawami kuchni wegańskiej i wegetariańskiej, podkreślając ekologiczny charakter serwowanych dań. Dla organizatorów wigilii firmowych idealnie sprawdzą się talerzyki papierowe świąteczne w typowych, bożonarodzeniowych barwach i dekorze z mikołajami i lampkami. Miłośnicy rodzinnych pikników czy garden party, z pewnością polubią kolorowe naczynia eko w odcieniach zieleni, żółci czy czerwieni, które będą nie tylko praktyczne, ale też swoim designem podkreślą charakter tematycznej imprezy. Nasze papierowe naczynia biodegradowalne występują w opakowaniach po 10 lub 100 sztuk, pozwalając dopasować zamówienie do skali wydarzenia – od kameralnych spotkań po duże imprezy. Warto pamiętać, że wszystkie nasze ekologiczne naczynia jednorazowe są nie tylko przyjazne środowisku, ale i bezpieczne dla zdrowia, dzięki czemu są chętnie wybierane przez profesjonalistów z branży gastronomicznej.

Jak przechowywać naczynia jednorazowe eko? Praktyczne wskazówki od SlowPack

Chcesz w pełni wykorzystać potencjał naczyń jednorazowych ekologicznych? Aby to zrobić, warto poznać kilka praktycznych wskazówek dotyczących ich użytkowania. Naczynia jednorazowe biodegradowalne z otrąb pszennych, choć niezwykle wytrzymałe, najlepiej przechowywać w suchym miejscu, z dala od wilgoci, która mogłaby przyspieszyć proces ich naturalnego rozkładu przed użyciem. Talerze z pozostałości roślinnych doskonale znoszą kontakt z gorącymi potrawami o temperaturze do nawet 200°C, jednak nie zaleca się umieszczania ich w mikrofalówce czy piekarniku. Z kolei kolorowe papierowe naczynia eko idealnie sprawdzają się do serwowania zimnych przekąsek, deserów czy dań o temperaturze pokojowej. Warto zauważyć, że naczynia ekologiczne z papieru są lżejsze od tych wykonanych z otrąb, co przydaje się przy organizacji wydarzeń, gdzie liczy się waga transportowanych produktów. Wszystkie eko naczynia z oferty SlowPack można bezpiecznie kompostować – papierowe rozłożą się w ciągu kilku tygodni, natomiast te z otrąb pszennych w ciągu 30 dni w warunkach domowego kompostownika. To idealne rozwiązanie zarówno dla ekologicznie świadomych konsumentów indywidualnych, jak i dla firm, które chcą budować swój wizerunek na podstawie wartości wspierających środowisko.

Przeczytaj również:

Ekologia w biznesie, czyli jakie działania wprowadzają firmy, by chronić środowisko?

Świadomość ekologiczna społeczeństwa a alternatywne dla plastiku rozwiązania – jakimi dysponujemy możliwościami?

Ustawa SUP – „dyrektywa plastikowa” i wynikające z niej zmiany. Na co należy się przygotować od 1 stycznia 2024?

Prawdziwe opinie klientów
4.9 / 5.0 1194 opinii
pixel