Pojemniczki na sosy i dipy

( ilość produktów: 34 )

SlowPack oferuje szeroki wybór pojemników na dipy i sosy, które dostępne są w wielu rozmiarach, a także designerskich wariantach. Bez względu na to, co wybierzesz, możesz być pewny, że wszystkie produkty powstają wyłącznie z naturalnych materiałów, a tym samym są w pełni biodegradowalne i bezpieczne dla nas oraz naszej planety. W żadnym lokalu gastronomicznym nie może zabraknąć ekologicznego asortymentu.

Eko pojemniki na dipy i sosy – niezbędnik każdego gastronomicznego lokalu

Nikt nie lubi otrzymywać zamówienia, które prezentuje się nieestetycznie lub jego składniki zostały zmieszane, choć wcale nie powinny. Najczęściej problem stanowi nieodpowiednio przygotowane do dostawy danie. Można temu łatwo zapobiec! Ekologiczny pojemnik na dipy i sosy to doskonałe rozwiązanie zarówno do lokalów serwujących dania na wynos, jak i tych goszczących gości na miejscu. Dzięki nim każdy klient sam decyduje o tym, w jaki sposób skonsumuje zamówioną potrawę, a także czy w ogóle zdecyduje się na połączenie jej z zaoferowanym sosem. 

Pojemniczki na sosy z naszej oferty znajdują szerokie zastosowanie w różnych segmentach gastronomii. Pojemnik na dipy o pojemności 25 ml sprawdza się idealnie w przypadku sosów do przekąsek i przystawek. Średniej wielkości pojemnik do sosu (65 ml) to doskonały wybór do dań głównych, a największe opakowania na sosy sprawdzą się w pizzeriach i restauracjach serwujących duże porcje. Pojemniczki na sos jednorazowe zachowują wyjątkową szczelność podczas transportu, co jest niezwykle ważne przy dostawach. Poza klasycznym przeznaczeniem pojemniczków na dipy można wykorzystać je także do zapakowania orzeszków oraz innych sypkich produktów. Zadbaj o prezencję podawanych potraw ze SlowPack i ciesz się gronem zadowolonych klientów.

Dlaczego warto wybrać pojemniki na sosy z trzciny cukrowej?

Trzcina cukrowa jako materiał bazowy zapewnia wyjątkowe właściwości, dzięki którym pojemniczki na sos jednorazowe są nie tylko w pełni biodegradowalne w warunkach przydomowych, ale także znacznie bardziej wytrzymałe niż tradycyjne alternatywy. Każdy pojemnik do sosu z trzciny cukrowej charakteryzuje się imponującą odpornością na temperatury, od -15°C aż do 220°C, co umożliwia serwowanie zarówno zimnych dipów, jak i gorących sosów.

Nasze naczynia na sosy z trzciny cukrowej spełniają rygorystyczne normy EN 13432 oraz ASTM 6400, gwarantując pełne bezpieczeństwo w kontakcie z żywnością. Pojemnik na sos do pizzy z tego materiału zachowuje doskonałą szczelność, a jednocześnie po użyciu rozkłada się znacznie szybciej niż opakowania plastikowe, nie pozostawiając szkodliwych substancji w środowisku. Co więcej, pojemniki na sos do pizzy z trzciny cukrowej zapewniają elegancką prezentację, a ich naturalnie biała, estetyczna forma doskonale komponuje się na elegancko zastawionym stole.

Ekologiczne pojemniczki i opakowania na sosy z PLA

Nowoczesna gastronomia nie wykorzystuje plastiku, a raczej szuka alternatywnych, bezpieczniejszych dla środowiska rozwiązań. Pojemniki na sosy z PLA to wykonane z mączki kukurydzianej, produkty, które wyróżniają się elegancką, przezroczystą formą, pozwalając na atrakcyjną ekspozycję zawartości. Naczynia na sosy z PLA sprawdzają się doskonale podczas serwowania zimnych dipów, sosów i przystawek, zachowując świeżość i bezpieczeństwo produktów w temperaturach od -20°C do 40°C. Oferujemy pojemniczki w dwóch praktycznych rozmiarach – kompaktowe od 15 ml do sosów i dipów oraz pojemniejsze do nawet 120 ml, idealne na przystawki i przekąski. Jednorazowe pojemniczki na sos z tego materiału są nie tylko w pełni biodegradowalne w warunkach przemysłowych, ale również spełniają rygorystyczne normy EN 13432 oraz ASTM 6400, gwarantujące bezpieczeństwo kontaktu z żywnością.

Pojemnik do sosów z papieru kraftowego – czym się charakteryzuje?

Dla miłośników ekologicznego designu, szczególnie polecamy nasze pojemniki na sosy z papieru kraftowego. Wyróżniają się one charakterystycznym, brązowym kolorem i naturalnym wyglądem, który doskonale wpisuje się w eko trend w gastronomii. Pojemniki na sosy z papieru kraft z powłoką PLA wytrzymują szeroki zakres temperatur od -20°C do 85°C, co oznacza, że świetnie sprawdzają się zarówno do zimnych dressingów, jak i ciepłych sosów.

Pojemniczki na sosy z papieru kraft szczególnie dobrze sprawdzają się w:

  • restauracjach serwujących dania na wynos;
  • lokalach z kuchnią wegańską i organiczną;
  • food truckach;
  • kawiarniach i cukierniach;
  • firmach cateringowych.

Od eleganckich gali po nieformalne spotkania – pojemnik na sosy z papieru kraftowego zawsze wygląda profesjonalnie i idealnie sprawdzi się do serwowania pysznych dodatków do dań.

Praktycznie i naturalnie – ekologiczny pojemnik na dipy i sosy od SlowPack

W ofercie naszej hurtowni ekologicznej dostępne są biodegradowalne pojemniki na sosy i dipy, do których wyprodukowania wykorzystane zostały naturalne tworzywa m.in.:

Poza materiałem różnią się od siebie także wyglądem i pojemnością, dzięki czemu i Ty jesteś w stanie wybrać dla siebie możliwie najlepszy wariant, który spełni Twoje oczekiwania. Sięgaj po alternatywne dla plastiku rozwiązania i dbaj o to, co najpiękniejsze – SlowPack.

Przeczytaj również:

Lekcja nr 1 - "Trzcina cukrowa"

Lekcja nr 5 - "Papier – ekologiczny materiał o wielu twarzach"

Polilaktyd (PLA) – bioplastik, który warto wykorzystać!

Prawdziwe opinie klientów
4.9 / 5.0 1194 opinii
pixel