Talerz trójdzielny – praktyczny sposób na estetyczne podanie. Podpowiadamy jak być eko

2022-10-26
Talerz trójdzielny – praktyczny sposób na estetyczne podanie. Podpowiadamy jak być eko

Z pewnością wszyscy tu obecni zgodzą się z nami, że przyjemność z potrawy zaczyna się jeszcze zanim jej spróbujemy. W końcu nie bez powodu doskonale znane jest stwierdzenie, że “człowiek je oczami”. Pierwsze wrażenie jest zawsze najważniejsze, dlatego estetyczne podanie, to świetny sposób na wzbudzenie zainteresowania, a także pobudzenie apetytu. Czy wiesz, że to wszystko da się połączyć z ekologicznym podejściem? Serwując dania w lokalu czy pakując je na wynos, wcale nie musisz decydować się na plastikowe talerze. Jest coś znacznie lepszego – naturalny talerz trójdzielny wykonany np. z trzciny cukrowej. Dziś podpowiemy Ci jak dokonać właściwego wyboru.

 

Jaki talerz trójdzielny wybrać – ekologiczny czy z plastiku?

Każdy z nas ma niesamowicie ułatwione zadanie, jeśli chodzi o dokonywanie zakupów. Tak naprawdę nie musimy nawet wychodzić z domu, aby znaleźć i zamówić to czego potrzebujemy. Coraz nowsze możliwości, a także zmieniające się upodobania znacząco wpływają na jakość oferowanych produktów. Na szczęście podąża to w dobrym kierunku. Wciąż możemy się natknąć na plastikowe pojemniki trójdzielne, jednak ich ilość znacząco spada, a na znaczeniu i popularności zyskuje ich ekologiczne wydanie.

Musisz mieć świadomość, że zaśmiecanie planety plastikowymi wyrobami nie tylko jest ciosem wymierzonym w jej kierunku, ale także w nas samych. Ten rodzaj sztucznego tworzywa pod wpływem działania wysokich temperatur zaczyna wytwarzać szkodliwe substancje, które mogą źle wpływać na nasze i naszych bliskich zdrowie. Zatem po co ryzykować, skoro na wyciągnięcie ręki jest inne, sprawdzone i w pełni bezpieczne rozwiązanie? Gwarantujemy, że eko talerz trójdzielny świetnie sprawdza się w praktyce.

Ekologiczny talerz trójdzielny w kształcie koła o średnicy 26 cm świetnie sprawdzi się w lokalu serwującym dania na świeżym powietrzu – stop szkodliwym odpadom.

 

Zalety eko wyborów – czyli o tym dlaczego warto wybrać naturalny talerz trójdzielny

Nic tak nie wpływa na nasze decyzje, jak fakty i korzyści, które wiążą się z daną decyzją. W końcu każdemu zależy, aby wybór był w pełni trafiony. Dlatego, abyś i Ty przekonał się o wyjątkowości naturalnych talerzy trójdzielnych, zebraliśmy kilka najważniejszych zalet, które z pewnością pomogą Ci zrozumieć, że właśnie tędy droga. 

 

Nie zostawiaj śladów – biodegradowalny pojemnik trójdzielny

Bez wątpienia jedną z największych korzyści, jaką powinniśmy wyszczególnić na samym wstępie, jest brak negatywnego wpływu na otoczenie. Ekologiczny talerz trójdzielny ma sporą przewagę nad innymi jego wariantami, przede wszystkim ze względu na materiał, z jakiego powstaje. Gdy sięgniemy po produkt wykonany w stu procentach z tworzyw naturalnych np. trzciny cukrowej, to możemy go poddać domowej biodegradacji, a co ważne nie pozostanie po nim żaden ślad. Poprzez przemyślane wybory i Ty w łatwy sposób możesz przyczynić się do redukowania ilości plastiku w obiegu.

 

Estetyczne podanie i ekologiczny talerz trójdzielny – zawsze nierozłączne

Skoro jemy oczami, to jaką przyjemność byśmy mieli, gdyby wbrew naszej woli wszystkie składniki dania się zmieszały. W gastronomii bardzo ważne jest zadbanie o estetyczne podanie, z czym świetnie poradzi sobie biodegradowalny talerz trójdzielny. Dzięki wzbogaceniu go o wysokie ścianki, z łatwością możemy poddawać się kreatywności i w smakowity sposób rozmieścić poszczególne składniki dania. Dzięki temu jesteśmy w stanie uniknąć również wielu nieprzyjemności związanych np. z przedostaniem się sosu do surówki czy innych dodatków, których smak mógłby już później nie być tak dobry.

 

Naturalny pojemnik trójdzielny do zgrzewu z trzciny cukrowej dzięki wysokim ściankom zagwarantuje, że wszystko pozostanie na swoim miejscu, a potrawa wciąż będzie się smakowicie prezentowała.

 

Naturalne talerze trójdzielne – pomoc przy planowaniu diety

Odpowiednia dieta w dużym stopniu wpływa na prawidłowe funkcjonowanie naszego organizmu. Musi być urozmaicona i przede wszystkim bogata w warzywa i owoce. Z pewnością zastanawiasz się, jak naturalny pojemnik obiadowy trójdzielny mógłby w tym pomóc. Otóż to bardzo proste – dzięki dostępnym przegródkom talerza, jesteś w stanie każdą z nich uzupełnić w inny wartościowy składnik. W ten sposób znacznie łatwiej kontrolować to co się je, a także w jakich ilościach.

 

Mnóstwo możliwości na jednym talerzu

Eko pojemniki trójdzielne najczęściej kojarzone są z serwowaniem obiadu. Jednak warto wiedzieć, że to jak je wykorzystamy, zależy przede wszystkim od nas i tego, jakich rozmiarów jest nasz naturalny trójdzielny talerz. Inną istotną kwestią jest również fakt, czy został on wzbogacony o zamknięcie, czy można go zakleić folią do zgrzewu, a także jakiej jest głębokości. Oprócz dania głównego, w ten sposób możesz podać na przykład: słone i słodkie przekąski, wędliny, jak i sery czy sosy, a co ważne – każdy z gości skosztuje to, na co będzie miał ochotę.

Jeśli dotrwałeś z nami do tego momentu, z pewnością sam już doskonale wiesz, że biodegradowalny trójdzielny talerz to świetny sposób na apetycznie podane jedzenie. Dlatego, jeśli i Ty chcesz podarować sobie i innym to, co najlepsze, koniecznie zajrzyj do nas – mnóstwo eko produktów i innych ciekawych artykułów na blogu – ekologiczna hurtownia SlowPack.

 

 

 

Polecane

Dbamy o środowisko, ale również o Twoją prywatność!

Sklep korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Rozumiem!
pixel