Mapa strony
- Strona powitalna Slow Pack
- Opakowania ekologiczne gastronomiczne ♻️ SlowPack naturalny wybór - opakowania jednorazowe biodegradowalne
- Kontakt - SlowPack
- Pomoc
- Linki
- Eko Edukacja
- Zmiana klimatu – przyczyny i skutki, czyli o tym, do czego może doprowadzić działalność człowieka i nie tylko!
- Certyfikaty ekologiczne, które warto znać – dlaczego? Kilka słów wyjaśnienia
- Jakie można zaobserwować zmiany klimatu w Polsce, Europie i na całym świecie? Czym są doskwierające problemy klimatyczne?
- Lekcja nr 6 - "Mączka kukurydziana i jej zastosowanie w gastronomii – charakterystyka i przeznaczenie"
- Świadomość ekologiczna społeczeństwa a alternatywne dla plastiku rozwiązania – jakimi dysponujemy możliwościami?
- Energooszczędność w domu – jakie kroki podjąć, aby zmniejszyć zużycie energii w codziennym życiu?
- Społeczna odpowiedzialność biznesu, czyli postawa na rzecz pozytywnych zmian – przykłady, znaczenie i korzyści
- Wpływ zanieczyszczeń powietrza na zdrowie człowieka
- Ekologiczna moda dla każdego, czyli trzy trendy eko, które warto znać
- Ekoturystyka, czyli jak podróżować, by chronić klimat?
- Ekologia w biznesie, czyli jakie działania wprowadzają firmy, by chronić środowisko?
- Ciasto chlebowe – nie tylko do chleba!
- Dlaczego warto żyć ekologicznie? 5 powodów
- Co to jest kompostowanie i jakie daje możliwości? Eko-lifestyle, którym warto się zainteresować
- Ile rozkłada się plastik? Liczby, które mogą wstrząsnąć światem
- Węgiel bambusowy w domu, czyli jak pozbyć się brzydkiego zapachu z lodówki, szafy i butów w kilka minut!
- Lekcja nr 5 - "Papier – ekologiczny materiał o wielu twarzach"
- Jaki pochłaniacz wilgoci wybrać? Postaw na węgiel bambusowy!
- Lekcja nr 4 - "Bambus – eko tworzywo o wielu zastosowaniach"
- Warstwa dyspersyjna na bazie wody – kolejny ekologiczny przełom dobrych praktyk
- Naturalne środki czystości do domu – o tym jak sprzątać by było czysto, ekologicznie i bezpiecznie
- Talerz trójdzielny – praktyczny sposób na estetyczne podanie. Podpowiadamy jak być eko
- Pudełka termiczne – zatrzymaj ciepło nawet w zimowe dni
- Ekologiczne podtalerze to sprawdzony sposób na udekorowanie każdego stołu! Dowiedz się dlaczego
- Co daje i jak wygląda recykling papieru?
- Lunchbox dla dziecka to znacznie więcej niż tylko śniadaniówka
- Małe rzeczy czynią cuda, czyli o tym co to są działania proekologiczne
- W upalne dni ekologiczne miseczki do lodów będą jak znalazł!
- Eko kubki do piwa – naturalne orzeźwienie w dniu gorącego lata!
- Opakowania garmażeryjne – ekologiczny i przyjazny dla środowiska sposób przechowywania i pakowania żywności
- Ekologiczne pudełka na ciasta weselne – ślubny trend 2022 roku
- Kubki jednorazowe do kawy – plastik, papier, a może inny materiał? Wybór ma znaczenie!
- Naturalne naczynia na grilla i piknik – grillowanie w duchu eko popłaca!
- Ekologiczne certyfikaty BIO – jak je uzyskać i ile kosztują?
- Opakowania ekologiczne – biodegradowalni przyjaciele gastronomii, domu i środowiska naturalnego!
- Ekologiczne środki czystości – poznaj powody, dla których warto z nich korzystać!
- Unijna dyrektywa plastikowa 2021 – wszystko, co trzeba o niej wiedzieć
- Biodegradowalne torby na zakupy – bądź eko i zrezygnuj z foliówek!
- Ekologiczne opakowania cukiernicze pod lupą, czyli jak wybrać idealne pudełko na tort i ciasto
- Ekologiczne pudełka na pizzę – podpowiadamy, jak wybrać praktyczne i przyjazne naturze akcesoria dla pizzerii
- Jak dbać o środowisko naturalne – przykłady zastępowania plastiku i nie tylko
- Produkty zero waste - pomysły od SlowPack!
- Opakowania ekologiczne w lokalu gastronomicznym zamiast plastiku – zmiana na lepsze!
- Polilaktyd (PLA) – bioplastik, który warto wykorzystać!
- Ekologiczne ręczniki papierowe – 5 nieoczywistych zastosowań
- Bioodpady i brązowe pojemniki
- Walki z plastikiem ciąg dalszy...
- Pomysł na eko prezent
- Opakowania na wynos
- Jak być eko? 10 prostych wskazówek, dzięki którym zmienisz swoje nawyki
- Wybierz z nami swój eko-kubek
- Jakie zamienniki stosować dla słomek plastikowych?
- Znaki ekologiczne na opakowaniach - przewodnik
- Gastronomia w stylu EKO. 5 prostych rozwiązań.
- Lekcja nr 3 - "Naczynia z otrąb pszennych - jadalne talerze"
- Lekcja nr 2 - "Liście palmowe"
- Lekcja nr 1 - "Trzcina cukrowa"
